sobota 31. července 2010

Fytoterapie - využití léčivých rostlin v léčbě, prevenci, podpoře a doplnění léčby onemocnění u lidí a zvířat

Nedávno jsem si četla o bylinných přípravcích pro zvířata značky Phytovet. Tyto bylinné přípravky mohou být určeny např. na posílení dýchacího aparátu, ke zklidnění zvířete nebo podporu imunitního systémuu atd. Využitím léčivých rostlin v léčbě, prevenci nebo doplnění léčby se zabývá fytoterapie. Mohou být bylinné přípravky účinné také u zvířat? Pokud vás toto téma zaujalo, čtěte dále o veterinární fytoterapii...


Celosvětově rozšířený trend směřující k návratu užívání přírodních prostředků v humánním léčitelství, vede již dnes mnoho majitelů nejen hospodářských zvířat, ale i domácích mazlíčků k využití fytoterapie jako jedné ze základních léčebných metod komplementární medicíny v péči o zdraví zvířete.

Fytoterapie je terapeutická metoda založená na využití léčivých rostlin v léčbě, prevenci, podpoře a doplnění léčby onemocnění u lidí a zvířat. Fytoterapeutika jsou vícesložkové směsi, které se díky velkému množství obsahových látek vyznačují širokým terapeutickým spektrem, jsou šetrné k organismu zvířete a mají v porovnání se synteticky vyráběnými preparáty výrazně menší množství vedlejších účinků.

Přesto, že fytoterapie ve veterinární praxi je stará jako chov domácích zvířat sám a již dnes je mnoha majiteli zvířat a veterinárními lékaři hojně užívána v péči o zdraví zvířete, nachází se vědecky fundovaná, speciálně orientovaná veterinární fytoterapie stále ve stádiu vývoje. Z těchto důvodů je nutné využít rozsáhlých humánně medicínských studií z oblasti léčivých rostlin v adaptaci pro veterinární fytoterapii.

Přípravky řady PHYTOVET ve svém složení používají léčivé rostliny, jejichž příznivé účinky na jednotlivé druhy onemocnění jsou dlouhodobě známy nejenom z tradičního lidového léčitelství, ale jejichž účinnost a obsahové látky jsou vědecky prozkoumány a prokázány.

Zjevně bezpečnější přístup léčby pomocí bylinek také odpovídá zájmu o ekologii a přirozené léčebné prostředky, který roste po celém světě. Použití fytoterapie při veterinární praxi nabízí rozšíření terapeutických prostředků a v kombinaci s ostatními terapeutickými přístupy zajišťuje bezpečnou léčbu při ohleduplném zacházení se zvířaty a životním prostředím.

Zdroj: Phytovet - veterinární bylinné přípravky

Bylinné přípravky pro psy

Bylinné přípravky pro koně

Bylinné přípravky pro kočky

Žádné komentáře:

Okomentovat