sobota 27. února 2010

Čím krmit Rotvajlera, aby měl svalnatou postavu, zdravé klouby, krásnou srst a dostatek energie


Rotvajler je souměrný, kompaktní a silný pes s ohromnou silou a hbitostí a tomu by měla odpovídat také jeho výživa. Čím krmit rotvajlera, aby měl svalnatou postavu, zdravé klouby, krásnou srst a dostatek energie?

Chovatelé psů by měli hledat krmivo, které poskytuje:

1. Esenciální mastné kyseliny včetně omega-6 a omega-3 mastných kyselin. Zvláštní důležitosti jsou omega-3 mastné kyseliny s protizánětlivými vlastnostmi podporujícími zdraví kloubů, které jsou v rybím mase a rybím oleji.

Esenciální mastné kyseliny obsažené ve stravě psa mohou zajistit optimální kvalitu srsti v pouhých osmi týdnech. Výsledkem je zdravá a nádherně lesklá srst.

2. Kloubní výživa včetně glukosaminu a chondroitinu může pomoci doplnit nutriční zásobník pro zdravé chrupavky, což pomáhá udržovat aktivitu a pohyblivost.

3. Hledejte vyvážení proteinů z živočišných zdrojů, jako je kuřecí, jehněčí a rybí maso, aby se zachovala svalová hmota a síla a správné množství tuku napomáhající udržování optimální hmotnosti.

4. L-karnitin pomáhá přeměňovat využitelnou energii z tuků pro tkáně, jako jsou srdce a játra a příčně pruhované svaly u kostí. Udržení silné svalové hmoty u velkých aktivních psů, jako jsou rotvajleři, pomáhá podporovat klouby a umožňuje zdravý a aktivní životní styl.

5. Nenasycené mastné kyseliny EPA & DHA z rybího tuku podporují činnost srdce, udržují zdravé cévy.

Pro plemeno, jako je rotvajler, kde jsou charakteristickými vlastnostmi značná síla a klid, ale také ostražitost, má výživa značný význam. Při výběru krmiva je dobré zohlednit predispozice k některým nemocem jako jsou kloubní onemocnění zejména dysplazie kyčlí, onemocnění srdce a kožní choroby.

A ještě jeden tip. Mnoho chovatelů se ptá jak docílit svalnatější postavy u rotvailera. Samozřejmě je důležitý pohyb a z nutričních přípravků je to např. Promotor.


Čím krmit Rotvajlera? Volte krmivo s odpovídajícím obsahem živočišných bílkovin a tuků.  Potřeba odpovídá věku psa. Jinou má štěně, dospělý jedinec a senior. Volte krmivo bez obsahu nevhodných surovin, barviv, umělých dochucovadel a pod. Více na toto téma najdete zde:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy

Doporučená krmiva:

Krmivo Platinum - Nejčastější otázky a odpovědi
Krmivo Firstmate - nejčastější otázky a odpovědi ke krmivu Firstmate 
Krmivo Taste of the Wild - 5 zásadních otázek a odpovědí
Krmivo pro psy Marp - Nejčastější otázky a odpovědi


Související články:

Hyalutidin HC aktiv - účinná ochrana vašich kloubů
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb?
Obojek proti klíšťatům Foresto - Srovnání s ostatními obojky
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?

1 komentář:

  1. Ahoj, děkuji moc za super článek o zdravém pohybu se psíky. I já jsem se docela dost nedávno začala zdravě pohybovat jak s mým psíkem, tak i já sama a to tak, že jsem začala chodit na kurzy tance u nás v Ostravě :-) Myslím si, že by se každý měl nějakým způsobem pohybovat :-)

    OdpovědětVymazat