sobota 28. srpna 2010

Sanicell - Jak zabránit dalšímu vzniku močových kamenů u psa a kočky?


Lze zabránit dalšímu vzniku močových kamenů u psa a kočky?

Sanicell pro psy a kočky

Močové kameny odstraní veterinář chirurgicky. Chirurgií ovšem terapie nekončí.

Bez řešení infekce, která tvorbu samotných kamenů vyvolala a bez striktní speciální diety, nelze očekávat úspěšnou léčbu. Diety hrají, jak při prevenci onemocnění u disponovaných jedinců, tak při pooperační terapii významnou roli.

Složením potravy jsme schopni ovlivnit poměr minerálů v moči a její pH. Tím zabráníme dalšímu vzniku většiny typů kamenů. Předpokladem je ovšem přesná diagnóza složení urolitu, kterou provede specializovaná laboratoř. Dá se říci, že na určitý druh kamene existuje určitá dieta. Ty se dají zakoupit jako hotová klinická strava pouze u vašeho veterináře.

Existuje nějaký doplněk, který pomáhá zábránit tvorbě močových kamenů?

ANO, Sanicell pro psy a kočky je prokazatelným účinným prostředkem potlačujícím proces rozvinutí zánětů. Mezi specifické účinky Sanicellu, patří jeho schopnost vyvazovat z prostředí organismu nadbytečné minerály. Tímto způsobem pomáhá zabránit tvorbě močových kamenů.

Klinické diety jsou speciální krmiva, která lze použít v případě léčby onemocnění ovlivnitelných složením krmné dávky. Jedná se např. o onemocnění srdce, ledvin, jater, močového ústrojí, diabetes, alergie ale také pohybové a jiné problémy spojené se stárnutím psů. Často se díky klinické dietě sníží potřeba léčiv a v některých závažných případech se výrazně prodlouží život zvířete.


Klinické diety pro psy s onemocněním močového ústrojí
Klinické diety pro kočky s onemocněním močového ústrojí
 
Související články:

Močové kameny u psa a kočky - Sanicell pomáhá zabránit vzniku močových kamenů  
Onemocnění dolních cest močových u koček
Močové kameny u psů - Příznaky, léčba, prevence  

Močové kameny u koček - příznaky, rizika, léčba, prevence



1 komentář:

  1. Některá plemena na to zkrátka a jednoduše trpí více než ta druhá. Většinou mám vyzkoušené, že dlouhosrstá plemena s tendencí zadržovat vodu jsou v tomhle hodně náchylná. A pak ještě gaučoví psi, na které nemají majitele dost času a tak dost často zadržují moč, což podporuje vznik kamenů. Pokud je to jedno z plemen, doporučuji doplňky stravy pro mazlíčky, aby se to riziko alespoň trochu snížilo.

    OdpovědětVymazat